23 серпня цього року о 16:00 годині в Музеї історії релігії на вул. Музейній, 1 відкриють виставку «Земля майбутньої весни».

Експонуватимуть полотна двох митців – ізраїльтянки Зої Север та українського військового й художника-аматора Андрія Білобородченка.

 

Захід триватиме десять днів. Кошти з продажу картин підуть на військову амуніцію для нашої армії.

Здебільшого тематика полотен Зої Север – пейзажі та архітектура, її стиль називають фантастичним реалізмом.

«Перед виставкою постало питання, що саме про Україну я можу сказати. Не хотілось робити чергову виставку про все, що відбувається зараз, про смерть, кров: таку реальність ми із вами бачимо щодня. Це буде погляд на те, як воно все буде після перемоги. Сьогодні це така трохи фантастична реальність, але ми віримо, що вона перетвориться просто в реальність. Назвали виставку «Земля майбутньої весни», тому що весна – метафора відродження, відновлення і того, що буде. Мої роботи сюжетно прив’язані до України, а в Андрія – це більше пейзажі світу», - розповіла Зоя Север.

За словами спіорганізатора виставки, депутатата Львівської міської ради Романа Грицевича, виставка буде спільною, разом з ізраїльською художницею експонувати свої полотна буде український художник-аматор, військовий, який пройшов АТО, офіцер прикордонної служби України Андрій Білобородченко. Окрім їхніх полотен на виставці можна буде придбати й дрібніші речі - листівки, постери. Усі зібрані кошти підуть на придбання техніки для військових України. Опісля Львова автори хочуть продовжити виставку в інших містах та навіть країнах, залучивши до виставки інших українських художників.

«Я вдячний Зої Север за її бажання долучитися до збору коштів для Збройних Сил України. Вона чудова людина, мисткиня, притягує до себе інших інших людей. Було б непогано організувати зустріч Зої Север з іншими художниками Львова для подальшої співпраці», - додав Роман Грицевич.

 

Довідка:
Зоя Север – ізраїльська художниця з українським корінням, вона народилася у Львові, у юності переїхала до Ізраїлю. Там закінчила школу,  пройшла службу в ізраїльській армії, навчалася у художній академії мистецтв та дизайну в Єрусалимі. Її роботи експонують у галереях і музеях Ізраїлю та інших країн, продають на аукціонах, зберігають у приватних колекціях. Художниця волонтерить, придбаває бронежилети та іншу військову амуніцію для української армії, заснувала благодійний фонд «Об’єднані люди планети», щоб мати змогу збирати кошти не лише в Ізраїлі, а й в інших країнах світу.

ІА "Вголос": НОВИНИ