Незважаючи на війну та серйозні виклики для спортсменів, Львів прийняв масштабний турнір пам'яті спортивного лікаря та майстра спорту з легкої атлетики Ярослава Тягнибока.

Турнір пам'яті Ярослава Тягнибока у Львові проводять вже 24 рік поспіль. Легкоатлети змагалися одразу у кількох дисциплінах - це біг на різні дистанції, стрибки у довжину, висоту та метання ядра.

«Для мене, як внучки, найважливіше - це пам'ять про мого дідуся. Тут є певний символ незламності українського народу, що незважаючи на обставини, ми не зупиняємось. Підтримувати молодих спортсменів - дуже важливо, бо це майбутнє нашої нації і це, по суті, обличчя України на міжнародній арені. Тому для нас це важлива справа і ми будемо продовжувати її робити далі», - переконує Дарина Тягнибок, внучка Ярослава Тягнибока.

Повномасштабне вторгнення Росії внесло корективи і в традиційний для Львова турнір, втім, попри виклики, змагання вже другий рік поспіль проводять в умовах війни.

«Звичайно, що в роки, коли не було війни, це все було зовсім по-іншому і зрештою Олег Тягнибок та його брат Андрій Тягнибок, і син Гордій Тягнибок - їх, на жаль зараз тут немає. Тому що вони всі перебувають у лавах ЗСУ, але, попри те, турнір відбувається», - розповів керівник Львівської міської організації ВО «Свобода», заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

ІА "Вголос": НОВИНИ