Сьогодні, 20 листопада, біля Львівської політехніки зібрався мітинг на підтримку професорки Ірини Фаріон. Зокрема, туди прийшли працівники кафедри української мови та літератури.

Про це пише Суспільне.

Біля стін вишу зібралися викладачі кафедри української мови та літератури, аби підтримати колегу. Серед них доцентка Оксана Микитюк.

«Ми проти звільнення Ірини Фаріон з посади професора, тому що є величезна робота, яку вона завжди проводила, величезна культурно-просвітницька робота, величезна наукова робота. Я вважаю, що вона говорила зовсім інакше, вона говорила, що люди повинні дотримуватися законів України. Ми низько схиляємо голови перед військовими. А вона говорила, що воїни в публічному просторі мають говорити українською мовою», — каже жінка.

Також за Ірину Фаріон виступили львів'яни, які колись навчалися у політехніці, та прихильники її діяльності. Так деякі учасники мітингу прийшли з плакатами «Мова — це зброя» та «Підтримую Ірину Фаріон».

Студенти НУ «Львівська політехніка» заявляють, що не хочуть, аби вона далі продовжувала викладати.

Одесит Михайло, який навчається у виші, каже, раніше розмовляв російською, згодом перейшов на українську. Проте з позицією Ірини Фаріон не погоджується.

Також, окрім рідноі кафедри Ірини Фаріон, її підтримали дві інші цього ж університету: кафедра обчислювальної математики та програмування і кафедра менеджменту персоналу та адміністрування.

Нагадаємо, раніше під критику через звільнення Ірини Фаріон потрапив міністр освіти Оксен Лісовий. Українці вимагали, щоб він став на захист мовознавиці, інакше повинен піти у відставку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ