У Львові триває будівництво першого акустичного концертного залу в Україні. Так, у середу, 8 грудня, там провели закладання капсули будівництва та благословення на нього.

Акустичний концертний зал буде розташований у Львівському державному музичному ліцеї ім. С. Крушельницької.

Як повідомили у Львівській ОДА, у заході взяли участь Високопреосвященний Владика Ігор  Возьняк, народний депутат України Ростислав Тістик та заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

“Як член Міжвідомчої Комісії з питань державних інвестиційних проєктів, дякую профільним Міністерствам за комунікацію та підтримку реалізації такого важливого не лише для Львівщини, а для цілої України проєкту. Сучасних залів такого масштабу ми не маємо! Тільки уявіть - двоповерхова будівля, просторий акустичний концертний зал на 290 глядачів! Кошторисна вартість проєкту – майже 44 млн грн. І з’явиться у Львові - вже до кінця наступного, 2022 року!” - зазначив народний депутат Ростислав Тістик під час урочистостей.

Владика Ігор Возьняк під час свого виступу благословив закладення капсули та побажав ліцею втілити ще багато значущих для українського народу ідей.

«Такий концертний зал ніде в Україні ще не будується. Нехай Господь благословить цей світлий задум. Дякую директору ліцею, пану Левку Закопцю, за те, що Ви задумали це зробити. За останні роки у закладі є багато хороших змін», - сказав Владика Ігор Возьняк.

За його словами, даний концертний зал матиме величезне значення для  розвитку культури та мистецтва серед молодих талантів  як нашої країни, так і країн  Європи.

«Цей  проєкт допоможе укріпити міжнародні культурні зв’язки  між нашою країною та країнами Європейського Союзу, а також надасть можливість проводити концерти, майстер-курси, виставки, фестивалі,  конкурси на найвищому міжнародному рівні", - зазначив Лев Закопець, директор Львівського державного музичного ліцею ім. С. Крушельницької.

Варто зазначити, що на будівництво першого в Україні акустичного концертного залу було виділено майже 44 мільйони гривень. Зал планують побудувати двоповерховим, у якому зможуть поміститись 260 – 290 глядачів.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ