У лютому міністри закордонних справ країн ЄС обговорять питання про введення нових санкцій проти РФ за агресію в Керченській протоці.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву дипломатів.

Видання зазначає, що наступного тижня Євросоюз випустить офіційну дипломатичну ноту протесту через затримання Росією 24 українських моряків, незаконно захоплених під час інциденту в листопаді.

Згідно з інформацією, члени ЄС, які вже давно зайняли жорстку позицію щодо Росії, зокрема Литва, Швеція, Британія та Польща, підтримують пропозицію додаткових санкцій з боку таких країн, як Данія та Словаччина. Як вони наголошують, тиск з боку Франції і Німеччини для звільнення українських військовослужбовців не має результатів.

Як відомо, російський суд подовжив арешт усіх полонених українських моряків.

Раніше повідомлялося, що українців розподілили для розгляду справи на шість груп по чотири людини, а засідання щодо продовження арешту українським морякам відбувалося у закритому режимі.

Під час засідання затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення.

Також повідомлялось, що суд дозволив кільком українським морякам побачитися з рідними.

Як писав “Вголос”, затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення у Лефортівському суді Москви.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ