У Молдові затримали колишнього президента, проросійського політика Ігоря Додона, проти якого днями порушили кримінальну справу за підозрою в корупції.

Про це повідомило видання Deschide з посиланням на тимчасового генпрокурора Думітру Робу, пише «Європейська правда».

Відзначається, що Додона, почесного президента Партії соціалістів, затримали на 72 години. Також повідомляють про затримання кума Додона Петру Меріняну. 

Раніше у вівторок правоохоронці провели обшуки за кількома адресами, зокрема в будинку Додона, штаб-квартирі асоціації «Молдовсько-російський діловий союз», президентом якої є Додон.

Обшуки відбувалися у рамках кримінальної справи, порушеної за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених статтями про пасивну корупцію, прийняття фінансування політичної партії від злочинної організації, державну зраду і незаконне збагачення, - йдеться у повідомленні. 

18 травня Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу проти Додона у зв’язку з відеозаписом його зустрічі з колишнім лідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком. 

Ця справа отримала неофіційну назву «Пакет», оскільки на записі, що з'явився у відкритому доступі влітку 2019 року, тодішній лідер Демократичної партії Володимир Плахотнюк та його заступник Сергій Яралов «передають пакет президенту Ігорю Додону». За деякими даними, офіційно не підтвердженими, у пакеті могли бути гроші.

Зазначимо, перед широкомасштабним вторгненням росії в Україну росіяни крутили по своєму телебаченню відеоролики, в яких переконували, що українці ось-ось нападуть на росію.

Додамо, через аварійний стан кораблів моряки із каспійської флотилії росії відмовляються виконувати бойові завдання.

ІА "Вголос": НОВИНИ