Про це в коментарі кореспонденту «Вголос» повідомив прес-секретар ГУ Національної поліції в Київській області Микола Жукович.

«Я офіційно спростовую інформацію про те, що Тараса Познякова було вбито. Зараз слідство встановлює місце перебування злочинців та постраждалого. Тих пасажирів, які з ним їхали, оголошено у внутрішній та міждержавний розшук. Зараз наша мета – затримати їх та допитати», – сказав Жукович.

Також прес-секретар ГУ Національної поліції Київської області не підтвердив інформації, що підозрювані у вбивстві Тараса Познякова переховуються від правосуддя на непідконтрольній Україні території, в зоні проведення АТО, наголосивши, що їх розшукують по всій Україні.

Сьогодні видання «Вести» поширило інформацію з посиланням нібито на матеріали справи, що у хлопця тричі стріляв один з підозрюваних – Луан Кингисепп, який сидів поруч з водієм.

Як писав «Вголос», Тарас Позняков зник у Києво-Святошинському районі приблизно за 35 км від Києва ще 4 квітня. Вранці він виїхав зі Львова власним автомобілем, узявши, за деякими даними, невідомого попутника через популярний онлайн-сервіс «BlaBlaCar», проте в Київ так і не доїхав.

Пізніше в одному з гаражів Києво-Святошинського району правоохоронці знайшли автомобіль безвісти зниклого Познякова. Згодом поліція встановила підозрюваних у вбивстві Тараса Познякова й за фактом зникнення відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство з позначкою «зникнення людини». Згодом його імовірних вбивць 6 травня Дмитра Голуба й Луана Кінгісеппа було оголошено в державний розшук, а з 16 травня зловмисників шукає Інтерпол.

Самого Тараса Познякова й досі шукають батьки, які заявили, що не зупинятимуться доти, доки не матимуть усієї інформації про місце перебування сина.

ІА "Вголос": НОВИНИ