Приміщення комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний протитуберкульозний санаторій» у смт Немирів на три роки залишать в оперативному управлінні на балансі комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради «Немирівська міська лікарня».

Таке рішення прийняли члени постійної комісії з питань комунального майна Львівської обласної ради під час засідання, яке відбулося 1 грудня, повідомила пресслужба облради.

 

З відповідною пропозицією до комісії звернулися депутати Яворівської міської ради, аргументуючи доцільність забезпечення надання паліативної допомоги важкохворим мешканцям громади, району та області, а також збереження та використання за призначенням будівель та споруд на території району. Відповідно до рішення обласної ради від листопада 2020 року приміщення колишнього санаторію впродовж року використовувалося для надання паліативної медичної допомоги. За словами головного лікаря медзакладу Павла Ткачука, за рік вдалося підписати пакети на фінансування медичних послуг з Національної служби здоров’я, збільшити кількість лікарняних ліжок з 60 до 100, влаштувати на роботу додатково 26 працівників.

 

 «Ми опалюємо усі  5 корпусів приміщення, наводимо лад, впорядкували велику територію навколо, а також вкладаємо кошти. Наприклад, придбали й встановили генератор, вартість якого становила 360 тис. грн», - наголосив головний лікар Немирівської міської лікарні Павло Ткачук.

 

«Розвиток лікарні очевидний, це важливий фактор в умовах реформ та особливо в період пандемії, коли якісні медичні послуги скрізь необхідні. Тому депутати підтримали пропозицію продовження терміну використання приміщень колишнього санаторію та функціонування в них міської лікарні. Ми зацікавлені в ефективному використанні обласного майна та наданні якісних послуг мешканцям Львівщини»,- пояснив в.о. начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Тарас Зозуля.

 

Члени комісії рекомендували продовжити оренду на три роки та через три роки  заслухати  звіт щодо функціонування закладу й розглянути можливість продовження угод на використання приміщень. Остаточне рішення прийматимуть депутати на найближчому сесійному засіданні Львівської обласної ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ