Андрій Калмиков, генеральний директор авіакомпанії «Побєда», заявив, що вони змушені самостійно готувати пілотів, щоб задовольнити власні потреби в кадрах. Адже існуюча в Росії система підготовки пілотів «повністю розвалена». Про це повідомляє інформаційна агенція Meduza.

Зокрема, керівник лоукостеру зазначає, що льотні училища не можуть утримати інструкторів, і ті переходять в авіакомпанії, де їхня зарплата вдесятеро більша, ніж у навчальному закладі.

Калмиков повідомив, що також бракує літаків, на яких курсанти могли б налітати достатню для отримання диплому кількість годин.

У серпні ц. р. з пропозицією реформувати систему підготовки пілотів виступав «Аерофлот», материнська компанія «Побєди». Перевізник, зокрема, просив дозволити готувати пілотів на базах великих авіакомпаній, а також перенавчати військових льотчиків для роботи в цивільній авіації.

2017-го «Аерофлот» заявляв про масовий відтік пілотів компанії до Китаю та Південної Кореї, де їм запропонували вищі зарплати. Для збереження кадрів авіакомпанія на початку 2018 року підвищила зарплату льотчикам, пообіцявши платити найкваліфікованішим пілотам до 650 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ІА "Вголос": НОВИНИ