Танки повинні забезпечити силу та ефективність українських захисників та відіграти ключову роль в очікуваному контрнаступі України. 

Про це заявив керівник Об’єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Марк Міллі.

За словами генерала, танки є надзвичайно важливими як для оборони, так і для наступальних операцій. Модернізовані танки сучасного типу, разом із відповідним навчанням та вмінням їх ефективно використовувати, стануть фундаментальними складовими успіху України.

Плануючи контрнаступ, танкові загони будуть діяти відповідно до спільних тактик з артилерією та піхотою. 

Генерал Міллі зауважив, що наразі важка бронетехніка, яку українські військові вже вміло використовують, є надзвичайно важливим елементом контрнаступу.

Тим не менш, плани щодо постачання Україні сучасних винищувачів, наприклад, F-16, та інших систем подібного типу, є довгостроковою стратегією щодо підвищення бойової потужності України в повітряному просторі та здатності боротися з сильною перевагою повітряних сил росії.

Генерал Міллі підкреслив, що всі визнають необхідність модернізованих ВПС для України, і це факт. Однак, будування сучасних повітряних сил вимагатиме значного часу, зусиль та фінансових вкладень.

Як писав «Вголос», київська «блогерка» закликала обстрілювати захід України.

ІА "Вголос": НОВИНИ