3 грудня 2021 року не стало народного артиста України, композитора і співака Мар’яна Гаденка.

Про смерть митця повідомляють його друзі й колеги у фейсбуці.

«Сьогодні відійшов у вічність мій друг, побратим, композитор, співак народний артист України Мар’ян Гаденко», - написав співак Іво Бобул.

Як пишуть, композитор помер від серцевого нападу.

Довідково:

Мар’ян Ілліч Гаденко народився 15 вересня 1955 року у місті Сторожинець на Буковині. Все своє дитинство провів у сусідстві з Назарієм Яремчуком та Володимиром Івасюком.

Під час служби в органах внутрішніх справ закінчив у 1982 році Чернівецький державний університет, здобув фах економіста.

Гаденко 27 років служив у внутрішніх військах України. На пенсію пішов з посади заступника командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у званні полковника міліції. Десять років, протягом 1988-1998 років, служив у Львові на посаді начальника відділу боротьби з організованою злочинністю на Львівській залізниці.

Був ведучим телепрограми «Надвечір’я. Долі», засновником багатьох телепроєктів і пісенних фестивалів.

Мар’ян Гаденко був справжнім популяризатором української пісні та першовідкривачем багатьох молодих виконавців як засновник Міжнародного пісенного фестивалю “Доля”, Всеукраїнського фестивалю сучасного українського романсу “Осіннє рандеву”, Міжнародного пісенного проєкту “Прем’єра пісні”, міжнародних дитячих фестивалів “Пісенне джерело” та “Чорнобаївські зорепади”, Всеукраїнського конкурсу пісні про маму “Рідна мати моя”. 

У творчому доробку композитора понад 800 пісень. Більшість з них Мар’ян Гаденко написав на власні тексти.

Нагадаємо, у Львівській мерії на прийомі до першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер Роман Славітич, який є директором львівського Будинку вчених.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ