Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Протягом останнього тижня на Радіо Вроцлав Культура тривало змагання поміж п’ятьма найважливішими подіями 2016 року у культурі. Переміг Львівський Місяць – панорамна презентація української культури закордоном, що тривала протягом квітня 2016 року у Вроцлаві – Європейській столиці культури 2016. Відзначимо, вперше в історії конкурсу «Європейська Столиця Культури» учасником стало місто з-поза меж Європейського Союзу.

У голосуванні поміж слухачами вроцлавського радіо за нагороду «Емоція» перше місце зайняв Львівський місяць – проект, що через призму Львова презентував українську сучасну культуру усій Європі. З 622 голосами він випередив інших чотирьох претендентів (відібраних також на попередньому турі інтернет-опитування) – виставу «Dziady - całość w Teatrze Polskim», проект «Zapomniane Miasto», «Olimpiada Teatralna», та навіть концерт Девіда Гілмора.

На Львівському місяці була представлена різноманітна культурна програма. Зокрема, протягом 30 днів Вроцлав відвідали близько 300 українських митців: поетів, прозаїків, режисерів, музикантів, кураторів, художників, перформерів та інтелектуалів з різних сфер. В програмі місяця - концерти, дискусії, літературні зустрічі, майстер-класи, виставки, перфоманси, освітні розваги для дітей та кінопокази.

Основною локацією була Львівська вуличка - провулок на Вроцлавському ринку. На ній працював Центр туристичної інформації міста Львова, де відвідувачі мали змогу отримати карти, буклети про Львів. На Львівській вуличці було відкрито блок гастрономії, де можна було скуштувати львівську каву, львівську «чоколяду» та різноманітні солодощі, що є брендами міста Лева. У крамничках можна було придбати сувенірну продукцію із зображенням львівської архітектури.Також була цікава дитяча програма, приурочена до Великодня, де дітки мали змогу власноруч виготовити писанки та українських ляльок.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ