Весело розважатися за рибною ловлею звикли чиновники зі Запоріжжя. Голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль ловив рибу на катері рибоохорони, який наступного дня став причиною надзвичайної алкогольної пригоди на воді.

Асоціація рибалок України повідомляє подробиці цього інциденту, передають «Правдиві новини».

Керівник запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка перекинувся на новому катері. Ще один пасажир катера потонув.

Самого Чайку з травмами доправили до обласної лікарні.

За словами очевидців, п'яна компанія з трьох осіб на великій швидкості виписувала круті віражі на воді. На одному зі закрутів двоє людей випали за борт. Катер почав вертітися на місці, і кілька раз пройшов по них. Викликана на місце події водна поліція виявила на катері ящик зі спиртними напоями.

Пригода сталася на Каховському водосховищі 30 вересня близько 12:30 у районі 4-го причалу, навпроти Управління Запорізької рибоохорони.

Тіло втонулого чоловіка, порубане гвинтом, рятувальники знайшли лише ввечері. Ним виявився заступник начальника Управління захисту економіки Павло Саварець, котрий очолював один із відділів.

У запорізькому управлінні ДСНС зазначили, що на човні було троє чоловіків. Третій постраждалий відбувся переляком. Це — ще один співробітник УБЕЗ, Павло Юшков , котрий також, згідно з декларацією, займає керівну посаду.

Очевидці стверджують, що компанія чоловіків відзначала з алкоголем отримання рибоохоронною службою нових катерів.

Справді, напередодні Запорізький рибоохоронний патруль отримав нову техніку, в тому числі катери. Документи на катери до кінця ще не були оформлені, тому їх не поставили на облік і експлуатуватися вони взагалі не мали. Так само виникає ще маса запитань: У кого з цієї компанії було посвідчення на управління катером? Чи були на катері рятувальні жилети? Причальний був зобов'язаний відобразити в Журналі відхід плавзасобу, чи це було? Куди збиралася компанія напідпитку йти на службовому катері з алкоголем у неділю? Так само викликає запитання склад компанії: начальник обласної рибоохорони розважається разом із начальниками відомства, яке має його контролювати... Вони ж не однокласники?

За словами рибалок, щось подібне мало рано чи пізно статися, позаяк запорізький рибний чиновник останнім часом почувався як місцевий «рибний» царьок. На їхню думку, все це свідчить про глобальну корупцію в рибному відомстві країни.

Слідство з’ясує, чи почуття вседозволеності та зневага до Правил поведінки на воді призвели до загибелі людини?

ІА "Вголос": НОВИНИ