Вашингтон закликав уряд Угорщини не втягувати НАТО в суперечку з українською владою України щодо мовного закону. Про це заявила високопоставлений представник адміністрації США, виступаючи у п'ятницю, 10 травня, на спеціальному телефонному брифінгу для журналістів, повідомляє «Кореспондент».

Ця прес-конференція була присвячена майбутньому візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Вашингтона 13 травня.

Як наголосила чиновниця, Вашингтон наполягає на тому, щоб Будапешт не використовував свою роль у НАТО з метою зміни законів про мову в Україні.

«По суті ми намагаємося домогтися від Угорщини відмови від спроб інтернаціоналізувати свою суперечку з Україною з приводу її закону про мову, не використовувати з цією метою (міжнародні. — Ред.) інститути. Нас це дуже турбує. Ми намагаємося пояснити, що це просто недоречно», — вказала представник американської адміністрації.

Як повідомляв «Вголос», раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував прийнятий Верховною Радою закон про мову.

ІА "Вголос": НОВИНИ