Якщо Кремль буде надалі продовжувати свої дії, то Україна для Росії може стати «наступним Афганістаном». Відповідну заяву зробив член Комітету із закордонних справ, сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі. Водночас сенаторка-республіканка Джоні Ернст звернулась до президента Джо Байдена і закликала його бути обережним при розмові з Путіним.

Про це політики повідомили, виступаючи на каналі CNN у недільній програмі «Стан держави».

За словами Мерфі, він сподівається, що розмова між Байденом та Путіним принесе якісь результати. Проте, якщо Росія вирішить піти далі, то «це буде помилкою історичного масштабу для Москви».

"Україна може стати наступним Афганістаном для Росії, якщо вона (Росія – ред.) вирішить піти далі, і це наша робота в Конгресі бути дипломатичними, політичними та військовими партнерами України. 

Зараз у нас є поправка на розгляді в Сенаті, яка значно збільшить обсяги летальної допомоги, і я її підтримую", - зазначив сенатор США.

Нагадуємо, США готові забезпечити Україну всім необхідним для того, щоб вона мала змогу захищати свою територію.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на конференції у фонді Рональда Рейгана.

Міністр висловив стурбованість діями Росії, яка стягує свої війська до кордону з Україною та заявив, що США готові «надати допомогу Україні у захисті її суверенної території».

ІА "Вголос": НОВИНИ