Російська імперія знищила мільйони українців у концтаборах. Те, що Зеленський гарно посміхнеться Путіну, не поверне наших в'язнів і заручників. Для цього потрібно працювати над тим, щоб сформувати обмінний фонд, який в Україні відсутній. Таку думку висловив депутат Львівської обласної ради Тарас Чолій в етері проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

Історичні паралелі допомагають зрозуміти те, що відбувається. До прикладу Тарас Чолій розповів про прем'єр-міністра Великої Британії Чемберлена. Після Мюнхенської змови він приїхав із новиною, що здавалася йому доброю. Чемберлен вважав, що привіз мир, а насправді – війну.

«Щоб повернути наших заручників, треба мати їхніх в'язнів. Ми відпустили всіх злочинців. А протягом останніх років наші спеціальні органи не проводять спецоперацій із захоплення нових злочинців із метою обміну. На що і кого можемо обміняти українців-в'язнів? На воду в Крим? На приєднання ОРДЛО до території України?» – зазначає Чолій.

Правильним він вважає шлях залучення до перемовин союзників із західних держав. Тільки у тому випадку можна говорити про новий формат перемовин із Путіним. Ціна популізму може бути дуже великою.

ІА "Вголос": НОВИНИ