Про це повідомив міністр культури В’ячеслав Кириленко у своїй тижневійпрограмі «Про культуру» на Першому каналі Українського радіо.

Підписання угоди заплановане на 18-19 листопада.
«Міністерство культури посилено працює над процесом підготовки до підписання Угоди щодо участі України у програмі ЄС «Креативна Європа» у листопаді цього року. Єврокомісар із питань освіти, культури, молоді та спорту вперше за історію відносин України та ЄС відвідає нашу державу. Приєднання до програми «Креативна Європа» дозволить Україні претендувати на грантові ресурси з фонду у півтора мільярди євро та фінансувати спільні з європейськими партнерами культурні, мистецькі, пам’яткоохоронні та інші проекти», – сказав В’ячеслав Кириленко.

Програма ЄС «Креативна Європа» є однією з найбільших проектів Європейської Комісії культурно-гуманітарного спрямування і представляє великі фінансові можливості для розвитку культурного і креативного секторів в країнах-членах ЄС та державах-учасницях «Східного партнерства». Орієнтовний обсяг фінансування – 1,46 млрд. євро. Програма складається з трьох компонентів: культура (31% бюджету), медіа (56% бюджету) та секторальний напрямок (13% бюджету), спрямований на підготовку та оцінку проектних пропозицій у сферах культури та аудіовізуальної політики, у т.ч. медіа. За результатами консультацій Міністерства культури України спільно з Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти і культури було опрацьовано проект Угоди між Урядом України та Європейською Комісією щодо участі України у програмі «Креативна Європа», у якому зафіксовано пропозицію європейської сторони щодо участі України у програмі на пільгових умовах із сплатою символічної суми вступного внеску в 1 євро на перший рік участі.

ІА "Вголос": НОВИНИ