Вчора, 29 травня, англійський «Манчестер Сіті» з українським легіонером у складі Олександром Зінченком, у фіналі найпрестижнішого турніру Ліги чемпіонів з футболу поступився у фіналі «Челсі» - 0-1.

Вчорашній фінал за участю двох англійських команд приніс вболівальникам справжню насолоду. Грали кращі команди єврокубкового сезону, які дійшли до фіналу.

Український легіонер у складі «МанСіті» мав першу нагоду у житті здобути єврокубок і стати другим українцем після Андрія Шевченка (у складі італійського «Мілана»), який підняв Кубок чемпіонів. До слова, «МанСіті» вперше в історії потрапив у фінал Ліги чемпіонів.

Українець відіграв усю гру у фіналі. До основного часу рефері додав аж сім хвилин, однак «горожани» так і не змогли бодай зрівняти рахунок у грі з «Челсі».

Гравець «Челсі» Хавертц забив гол на 42 хвилині першого тайму. Усі спроби «МанСіті» пробити оборону «Челсі» не принесли успіху. Причому суперник досить гостро контратакував і мав ще одну реальну нагоду вразити ворота команди Зінченка.

«Челсі» переміг і виграв Лігу чемпіонів 2020/21 років. Другий раз у своїй історії лондонці виграли Кубок чемпіонів. Цього разу їхній теперішній тренер Тухель переграв тренера «горожан» Гвардіолу.

У чемпіонаті Англії «МанСіті» разом із Олександром Зінченком здобув чемпіонство, «Челсі» зайняв четверте місце і тепер у новому сезоні обидві команди знову зіграють у груповому етапі Ліги чемпіонів.

У цьому ж турнірі виступатиме київське «Динамо», а донецький «Шахтар» зможе потрапити туди через сито кваліфікаційних ігор.

Варто сказати і про фінал Ліги Європи, що відбувся напередодні. У ньому зустрічалися англійський «Манчестер Юнайтед» та іспанський «Вільяреал», який в 1/8 фіналу вибив з турніру київське «Динамо» - 2-0 і 2-0.

В основний час у фіналі переможця не було виявлено. У серії післяматчевих одинадцятиметрових ударів усі десять польових гравців обох команд пробили влучно. Рахунок у серії одинадцятиметрових став 10-10.

Забив 11-ий гол з 11-и метрів іспанський воротар. Він же відбив удар голкіпера «МанЮ» і приніс перемогу «Вільяреалу».

Читайте також...

ІА "Вголос": НОВИНИ