У сербському краю Опово під час міжнародного онлайн-конкурсу дитячого малюнку «Чарівний світ казки», дівчину з Луганської області позначили як «громадянку ЛНР».

Про це повідомляє Посольство України в Республіці Сербія.

Посольство України в Сербії висловило обурення з цього приводу.

«26 Листопада 2021 року були опубліковані результати онлайн-конкурсу дитячого малюнку »Чарівний світ казки« за голови журі Опово та за фінансової підтримки краю Опово. Але, на жаль, гарна ідея конкурсу дитячого малюнка і сама ідея була використана для провокування та просування терористичної організації, т.зв. »Луганська Народна Республіка", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, українське посольство висловило різкий протест щодо того, що неповнолітні діти, які перебувають на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, позначені представниками терористичної «ЛНР», попри те, що Сербія визнає територіальну цілісність України.

«Українська сторона нагадує, що будь-яка співпраця органів державної влади, неурядових структур або окремих громадян Республіки Сербія з терористичними організаціями »ДНР« та »ЛНР« представляє пряме порушення Українського законодавства і вони нестимуть відповідні правові наслідки. Посольство України закликає припинити пропаганду терористичної організації »ЛНР«, яку заснувала окупаційна адміністрація держави-агресора РФ на тимчасово окупованій території України», - повідомляє посольство України.

Україна також вимагає від Сербії призупинити діяльність за участі дітей, яка спрямована на сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР». 

Нагадаємо, ЄС засудив заходи Російської Федерації із «спрощення» правил закупівлі товарів на окупованих територіях сходу України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ