Держконцерн «Укроборонпром» розпочав масове виробництво нових безпілотників дальньої дії. Їх характеристики перевищують іранські аналоги типу Shahed.

Керівник компанії Герман Сметанін підтвердив, що такі дрони, які здатні пролітати близько 1 тисячі кілометрів, вже випускаються серійно, у співпраці з іноземними партнерами.

Про це пише Економічна правда.

"Точні місця виробництва я не розголошуватиму з міркувань безпеки. Головне, що вони працюють, а Збройні сили їх замовляють", - пояснив Герман Сметанін.

Крім того, стало відомо, що Україна має свій аналог боєприпасу Shahed, а також потужніші моделі з більшим радіусом дії.

"В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог «шахеда», а є і більш потужні моделі, бо «шахеди» так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками.«, - сказав гендиректор »Укроборонпрому.

Нагадаємо, раніше «Укроборонпром» анонсував новий боєприпас, що може досягати цілей на відстані до 1000 кілометрів, з масою близько 75 кілограмів. Також були проведені випробування подібного безпілотника. Керівники компанії наголошують, що деякі компоненти можуть бути іноземного виробництва, але основна розробка, програмне забезпечення та системи зв'язку - українські.

ІА "Вголос": НОВИНИ