[media=134459,134460,134461] 

За відповідний законопроект проголосували лише 38 сенаторів, тоді як 31 висловилися проти, передає ТСН із посиланням на Reuters.

Під будівлею Конгресу вночі зібрались як противники абортів, так і їхні прихильники. Ті, хто виступають проти легалізації абортів на Батьківщині чинного Папи Римського, одягли сині бандани.

«Що показало це голосування, так це те, що Аргентина, як і раніше, є країною-прихильницею сімейних цінностей», - розповідає активістка проти абортів Вікторія Осуна.

Прихильники ж абортів одягли зелені бандани, та всю ніч танцювали та розводили полум’я під Конгресом, а після негативного рішення парламенту розпочали сутички з поліцією.

«Я все ще оптимістично налаштована. Він (закон – ред.) не пройшов сьогодні, але пройде завтра, пройде наступного дня. Це ще не кінець», - заявила Наталія Керол, одна із прихильниць абортів.

Президент країни Маурісіо Макрі зазначив, що хоча й сам виступає проти абортів, однак підпише законопроект, якщо його ухвалить парламент.

Наразі в Аргентині аборти дозволено робити жінкам лише тоді, коли існує серйозна загроза її життю та життю дитини, а також в разі, якщо запліднення відбулось внаслідок зґвалтування.

ІА "Вголос": НОВИНИ