Про це повідомляє «БЕЛТА».

Зараз виборчкоми почали підрахунок голосів. Всього працювало 6 018 ділянок, в тому числі 47 – за кордоном.

За даними Центрвиборчкому, на 18.00 участь у голосуванні взяли 67,66% виборців від загального числа включених в списки. Інформаційний портал також повідомляє, що скарг на серйозні порушення в ЦВК не надходило. За даними МВС, значних порушень правопорядку також не виявлено.

Обрати сьогодні мали 110 депутатів Палати представників. Як повідомляє білоруський сайт "Хартія-97", під час голосування зафіксовані порушення. Зокрема, у Мінську – масове вкидання бюлетенів. А одного зі спостерігачів, після спроби сфотографувати скриньку для голосування, позбавили акредитації. Видання «Білоруський партизан» інформує, що на закритій дільниці в 10-й міській лікарні Мінська явка виборців становила 100%. Тобто проголосували навіть ті, хто перебуває в реанімації, в комі та під наркозом.

На цих виборах запровадили так зване дострокове голосування, що тривало чотири дні – давали таким чином можливість віддати свій голос тим, хто не зміг би цього зробити у неділю, але, таких назбиралося аж 25% від загальної кількості виборців, то ж спостерігачі побоюються, що дострокове голосування було використане для масових фальсифікацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ