Ввечері 15 квітня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у Миколаєві на перехресті вулиць Погранична та 6 Слобідська сталась дорожньо-транспортна пригода за участі чотирьох автомобілів.

Попередньо, водій автівки BMW 520, порушивши Правила дорожнього руху, допустив зіткнення із автомобілями Honda Civic, Volkswagen Golf та Daewoo Lanos.

У результаті автопригоди тілесні ушкодження отримали водій та пасажир автомобіля Volkswagen Golf та водій Daewoo Lanos. Усіх трьох медики госпіталізували.

Водій та пасажири BMW намагались покинути місце події, однак патрульні поліцейські, які прибули на виклик, разом із громадянами їх зупинили. Під час подальшого з’ясування обставин ДТП один із пасажирів BMW, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, поводив себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою на адресу співробітників патрульної поліції. На вимоги поліцейських заспокоїтись та припинити протиправну поведінку чоловік не реагував. Правопорушник вдарив правоохоронця кулаком в обличчя, у результаті чого патрульний отримав тілесні ушкодження. 

Слідчі затримали 24-річного молодика у порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України.

За умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України) слідчі Миколаївського районного управління поліції за процесуального керівництва Окружної прокуратури м. Миколаєва повідомили чоловіку про підозру. Фігуранту загрожує до п’яти років ув’язнення. Найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

Відносно водія BMW слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Санкція статті передбачає покарання до трьох років обмеженням волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 

ІА "Вголос": НОВИНИ