Все сталось через те, що німець просив її покинути його житло

У німецькому Мюнхені судять громадянку України, яка вбила свого знайомого німця за те, що він намагався виселити жінку з власного будинку. З початком повномасштабного вторгнення рф чоловік погодився надати їй прихисток лише на деякий час, втім жінка проживала у нього понад рік, що, у підсумку, призвело до трагедії.

Про подробиці вбивства розповіли журналісти видання Süddeutsche Zeitung.

Там зазначають, що жертвою 52-річної українки став 54-річний IT-фахівець Юрген Ф. Вони познайомилися задовго до початку війни в Україні – ще у 2008 році через портал знайомств. У них почалися стосунки, але у 2013 році Юрген дистанціювався від жінки. Втім, обидва підтримували дружні стосунки. 

Коли Олена К. нарешті втекла від війни в Україні, Юрген прийняв її. Як йдеться у повідомленні прокуратури, незабаром після цього 52-річна українка «поводилась як господиня будинку». Вона влаштовувала сварки, та тероризувала Юргена, щоб той прописав її у будинку.

Зрештою Юрген попросив свою колишню дружину поговорити з Оленою К. Ввечері 5 лютого 2023 року жінка повинна була виселити українку з квартири. Втім, виникла суперечка. Втрутився син Юргена, який також прийшов. Олена К. спершу накинулася на нього. Потім вона напала на нового чоловіка колишньої дружини Юргена. Зрештою, Олена К. схопила кухонний ніж і вдарила Юргена декілька разів в область шиї. Він отриманих поранень німець загинув ще до приїзду карети швидкої допомоги. Медики лише констатували його смерть.

У ході судового слухання українка сказала, що просто розмахувала ножем  і не пам’ятає, щоб когось вбила. Слідство триває. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ