Нові санкції проти Росії в разі її подальшої агресії проти України будуть надзвичайно серйозними й ізолюють росіян від світу.

Про це заявила у вівторок заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань щодо Росії в Комітеті Сенату з питань міжнародних відносин, передає Укрінформ. 

«Ми чітко дали зрозуміти, що початкові санкції у відповідь на будь-які подальші агресивні дії щодо України будуть надзвичайно серйозними й ізолюють Росії, російський бізнес та росіян», - сказала вона. 

Нуланд підкреслила, що президент Джо Байден доніс це президентові РФ Володимиру Путіну під час віртуальної розмови у вівторок, попередивши його про серйозні втрати та наслідки в разі агресії проти України. 

«Президент сказав йому, що це відрізнятиметься від того, що було у 2014 році», - додала Нуланд.

Вона також зазначила, що є план на випадок агресії: «заходи першого дня, заходи п’ятого дня, заходи десятого дня». За словами Нуланд, Байден «абсолютно ясно сказав сьогодні президенту Путіну», що питання про вступ до НАТО вирішують НАТО та країни-кандидати.  

«Жодна інша зовнішня сила не матиме права вето чи голосу при ухваленні цих рішень», - підкреслила вона. 

Нагадаємо, як вважає Нуланд, очільник країни-агресорки Володимир Путін вважає своїм призначенням відродити Радянський Союз. Президент Росії намагається увійти в історію. Він розглядає Україну та інші колишні радянські республіки як зону власного впливу.

ІА "Вголос": НОВИНИ