Як повідомляє видання «Новое время», люди оточили будівлю парламенту після того, як прем'єр Віктор Орбан відмовився звільнити голову податкової та митної адміністрації Ільдіко Віду, якій нещодавно заборонили в'їзд у США через звинувачення в корупції.

Громадяни вийшли на акцію протесту вчора, 17 листопада, і перебувають під будівлею парламенту досі. Біля входу відбувається штовханина між активістами й поліцейськими.

Раніше мітингувальники вже збиралися з аналогічною вимогою, а також просили втручання ЄС.

За інформацією місцевих ЗМІ, голова податкової служби Угорщини значиться в «чорному списку» США разом зі ще шістьма угорськими чиновниками, яким заборонено в'їзд до країн через звинувачення в корупції. Ільдіко Віда заперечує всі звинувачення, які їй висунули.

Віктор Орбан, серед прізвиськ якого фігурують такі як «Віктатор» і «міні-Путін», обіймає посаду прем'єр-міністра Угорщини вже втретє. Його перший термін припав на 1998-2002 роки, потім він повернувся після восьмирічної перерви і став прем'єр-міністром 2010 року. В травні 2014-го його партія ФІДЕС знову отримала більшість у парламенті, що дозволило В.Орбану зберегти крісло прем'єр-міністра.


Broadcast live streaming video on Ustream

Як писав «Вголос», у жовтні в Угорщині десятки тисяч вийшли на акції протесту з вимогою відставки уряду Віктора Орбана.

ІА "Вголос": НОВИНИ