Відповідне рішення ухвалив Національний банк України. Так, він заборонив обмінникам інформувати про курс валют поза межами кас установ.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Там зазначили, що небанківські установи, які здійснюють обмін валют, розпочали штучно підвищувати курс у готівковому сегменті ринку, чим фактично підтримували існування «банкоматного туризму». 

Таким чином, НБУ встановив, що інформація про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют має надаватися населенню в стандартизованому вигляді в чітко визначеному форматі. А саме, у вигляді копії наказу про встановлення курсів купівлі та продажу іноземних валют. Ця інформація розміщуватиметься виключно в касах установ та їх структурних підрозділів. 

Крім того, обмінникам забороняється інформувати про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют поза межами кас, привертаючи до них додаткову надмірну увагу будь-якими цифровими значеннями чи символами. 

Вголос раніше писав, що готівковий долар у «ПриватБанку» подорожчав на 25 копійок. Курс гривні до євро сьогодні становить 40,80 грн/євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ