В Україні стартував четвертий етап вакцинації проти коронавірусу. Віднині, щеплення зможуть отримати люди старші 60 років, а також - особи віком від 18 до 59 років з хронічними захворюваннями, ув’язнені та персонал закладів позбавлення волі/слідчих ізоляторів.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

За інформацією МОЗ, не припиняється й щеплення пріоритетних груп з попередніх етапів вакцинації. Зокрема, вакцинуватись й надалі зможуть медики та інші працівники закладів охорони здоров'я, мешканці та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, маломобільні громадяни, соціальні працівники, священнослужителі та освітяни.

В Україні продовжуватимуть щепити військовослужбовців та співробітників інших структур державної безпеки, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівників паливно-енергетичного комплексу та інших структур, від яких залежить функціонування держави.

Також, на підконтрольній українському уряду території вакцинують громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Окрім цього, стартувала вакцинація організованих колективів, які мають у своєму штаті понад 50 осіб, охочих щепитися.

Додамо, з початку вакцинації на території України, щеплення отримало більше ніж 2 мільйона громадян. З них 134 249 осіб - у Львівській області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ