Вранці неділі, 5 грудня, в Ужгороді спалили автомобілі, які належать закарпатському журналістові Павлові Білецькому та його дружині.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко в Facebook.

Близько 5.20 ранку до поліції надійшло повідомлення про загорання автомобіля по одній із вулиць на околиці Ужгорода.

«Під час огляду місця події з’ясувалося, що вогнем повністю пошкоджено автомобіль марки »Subaru Forester« та частково автівку »Volkswagen Beetle", що була припаркована неподалік, - йдеться у повідомленні поліції.

За словами Томіленка, Білецький є засновником та головним редактором інформаційного агентства «ЗІДО», членом правління Закарпатської облорганізації НСЖУ.

Сам Білецький вважає, що підпал пов'язаний з професійною діяльністю журналіста, зазначивши: «Більше ні з чим не можу пов'язати».

«Національна спілка журналістів України засуджує брутальний злочин, який є актом залякування закарпатських журналістів. Спілка висловлює свою солідарність із колегою та закликає поліцію до оперативного та ефективного розслідування», - заявив Томіленко.

Поліція Закарпатської області почала розслідування підпалу автомобілів журналіста та його дружини за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, шляхом підпалу).

Нагадаємо, у Карпатах пропали туристи з Закарпаття, які каталися на снігоходах: одного з них шукають вже другу добу.

ІА "Вголос": НОВИНИ