Впродовж останніх днів у Львівській області спостерігається відносно стабільна ситуація з коронавірусом. Так, кожного дня в регіоні фіксують менше ніж 50 випадків заражень. Водночас кількість госпіталізацій у медзаклади доволі знизилась.

Про це сьогодні, 23 червня, на брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, у лікарні з коронавірусом або підозрою на недугу потрапляють здебільшого пацієнти у важкому стані. А ті хворі, які звертаються за медичною допомогою, переважно довгий час лікувались самостійно вдома.

«У госпіталізованих спостерігаються ускладнення і важкі пневмонії. Тому говорити про те, що ковід минув, ще рано, і нехтувати карантинними обмеженнями категорично не можна. Носіння масок і гігієна рук є обов’язковими», - зазначив Чемерис.
Також він нагадав, що в області продовжується вакцинальна кампанія. Так, у Львові збільшилась кількість Центрів вакцинації. Щеплення там проводять вакциною «Coronavac».

Медики, які роблять щеплення, працюють над тим, щоб у максимально стислі терміни вакцинувати усе доросле населення, адже, швидше за все, очікується друга хвиля зростання захворюваності.

«Наскільки наступна хвиля буде агресивною - залежить від кількості провакцинованих осіб, адже вакцинація є єдиним методом для нас усіх, щоби повернутися до звичного способу життя. Працюємо над тим, аби максимально наблизити вакцинацію до населення у районах Львівщини», - наголосив Орест Чемерис.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ