У Львівській ОДА відзвітували щодо «Великого будівництва» на Львівщині у 2021 році. Про це інформує кореспондент «Вголосу».

«Велике будівництво» - урядова програма, ініційована президентом України Володимиром Зеленським. Програма передбачає покращення транспортної, освітньої, соціальної та спортивної інфраструктури 

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, за результатами виконання програми «Велике будівництво» за 2021 рік у Львівській області було завершено будівництво або реконструкцію 28 об'єктів.

"В частині соціальної інфраструктури було завершено реконструкцію трьох шкіл, одного ДНЗ та п'ять об'єктів спортивної інфраструктури. Надзвичайно важливим є те, що ці об'єкти були включені в програму не по кошторисній вартості та об'ємом роботи, а по значенню для громад.
В частині медицини було завершено реконструкцію приймального відділення в Стрию та Дрогобичі, а також 14 амбулаторій в сільській місцевості. Основним завданням було зробити доступною медицину в сільській місцевості.
Ну і те, що хочеться зазначити – найбільший та найсучасніший об'єкт для надання публічних послуг Дія Центр в місті Дрогобич", – каже Годик

За  його словами, протягом минулого року також було збудовано та відремонтовано 247 км шляхів місцевого та державного значення.

Найбільш значущими дорожніми об’єктами 2021 року є:

  • Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка, яка з’єднує між собою основні магістралі Львівщини. Активно відновлюючи автомобільну дорогу, поступово створюють Велике транзитне кільце навколо Львова, що дозволить суттєво розвантажити кільцеву дорогу Львова та його вуличну мережу.
  • Мостовий перехід через річку Західний Буг Львів – Радехів – Луцьк, який обвалився цьогоріч.
  • М-30 Стрий – Ізварино на всій протяжності в межах Львівської області (км 0+000 км 44+230). Це найкоротший шлях від Львівщини до Луганщини. Він з’єднає схід і захід країни. Цей маршрут є Дорогою Єдності. Капітальний ремонт проводили на 43 км дороги та 5 мостових переходів.
  • Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Як зазначив Андрій Годик, ще весною автомобільна дорога регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква, яка з’єднує Львівську область із Волинською була не в найкращому стані. На дорожньому покритті спостерігалися різні деформації. Відтак, у 2021 році ремонтом були охоплені дві ділянки загальною довжиною майже 50 км
  • Т-14-03 Грушів – Немирів – у 2021 році розширили ділянку дороги на підході до пункту пропуску Грушів – Будомєж шляхом влаштування додаткової смуги руху. Крім цього провели ремонтні роботина ділянці від пункту пропуску до кільцевої транспортної розв’язки доріг Т-14-03 Грушів – Немирів та Т-14-20 Яворів – Грушів.

Нагадаємо, нещодавно в рамках проєкту «Велике будівництво» «Укрзалізниця» запустила «Буковельський експрес» за маршрутом Львів — Ясіня — Львів. Як відомо, це вже четвертий маршрут, запущений цього року, який обслуговуватиме сучасний дизель-поїзд, придбаний у вітчизняного виробника.

ІА "Вголос": НОВИНИ