Юрист Олег Дубовик вважає, що легалізувати проституцію в Україні реально.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Я думаю, що на практиці це можливо, тому що я завжди кажу одне: від того, що проституція зараз не є легалізованою, ми не можемо і не будемо стверджувати, що її немає. Вона є. Тому питання, я вважаю, стоїть наступним чином: чи хоче держава взяти це під свій контроль і, як би це не звучало, отримувати з цього доходи у вигляді якихось податків? Сьогодні все одно багато таких «фірм» маскуються під масажні кабінети, салони чи ще щось і сплачують зовсім інші податки. Тому я думаю, що правильна організація такої діяльності принесла б більше користі як для держави, так і для самих надавачів послуг», - сказав Олег Дубовик.

«Ми можемо заперечувати факт існування такої професії, але вона все одно є. Тому вважаю, що легалізація практично є можливою, а теоретично для цього необхідно створити певні законодавчі підґрунтя. Це однозначно має якось врегулюватися на законодавчому рівні. Якщо говорити про людей, які надають такі послуги, то для них це теж би забезпечило певні гарантії, зокрема і гарантії зі сторони охорони здоров’я, соціальні гарантії і таке інше. Відповідно, для користувачів легалізація проституції мала б теж більше позитивних наслідків. Я маю на увазі, що від тіньової складової у даній сфері є багато негативних наслідків, зокрема здоров’я людей, які користуються такими послугами.

Для держави це теж би мало більше переваг, ніж недоліків. Є країни, де таке легалізовано, і, як я розумію, деякі з них мають широкий попит серед туристів, зокрема і через такий вид послуг. Думаю, що від цього казна країни непогано наповнюється.

Тобто, все це можливо, але нам потрібні законодавчі передумови», - додав юрист.

Більше читайте тут: «Податок із проституток: воно нам треба?»

ІА "Вголос": НОВИНИ