Серце відомого музикознавця перестало битись учора, 22 січня. Тараса Мельника знала як засновника та багаторічного директора фестивалю «Червона Рута».

Про смерть чоловіка повідомила його племінниця Наталія Антонова на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. 

"Коли-небудь, ми знову зустрінемося, і вип'ємо вина, і горітимуть свічки в будинку, і у вікнах буде казкова, українська ніч, і смерті не буде, будемо тільки ми", - пише жінка.

Причини смерті наразі не відомі, проте ще в грудні минулого року актор Кирило Стеценко на своїй сторінці у Facebook повідомляв, що Тарас Мельник понад місяць хворів на COVID-19 та перебував у тяжкому стані в лікарні м. Ужгорода

Довідка

Тарас Мельник народився 17 січня 1954-го року. У 1977-му, під час навчання на п’ятому курсі консерваторії, його виключили за «буржуазний націоналізм». Наступні 2 роки він пропрацював слюсарем на заводі, куди його примусово скерували на «перевиховання». 

З 1980-го року Мельник повертається до музики та працює викладачем, а 1989-го року разом із нині заслуженим артистом України Кирилом Стеценком та іншими товаришами організував і провів перший фестиваль української музики «Червона Рута» в Чернівцях.

Мельник був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва і високий професіоналізм. Він був одружений на Ользі Мельник і мав доньку Соломію.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", 21 січня відійшов у вічність президент львівського хору «Орфей» Михайло Олійник

ІА "Вголос": НОВИНИ