Про це на своїй сторінці в «Facebook» написала голова Ради ГО «Громадський люстрацiйний комiтет» Олександра Дрік, передає УНН.

«Нацполіція відкрила кримінальне провадження у справі з фальсифікацією зламу. Ми місяць цього від них вимагали. Але розслідування розпочате не за фактом підробки і службового підлогу (ст. 358 і 366 КК), а за фактом несанкціонованого втручання (ст.361 КК). Тобто в Нацполіції не захотіли розслідувати злочин, з яким пов'язаний соратник Авакова Антон Геращенко, і тому придумали розслідувати те, чого ніколи не було?», - написала вона.

Дрік також зазначила, що у заяві, надісланій народним депутатом Павлом Костенко, чітко вказано і надано докази вчинення посадового злочину невстановленими співробітниками УСС, які видали справжній цифровий підпис, що дозволив розмістити фіктивну декларацію в системі е-декларування.

Нагадаємо, раніше голова НАЗК Н.Корчак заявила, що комісія з перевірки фактів заповнення «декларації» особою, яка назвала себе Русланом Рябошапкою, закінчила свою роботу вчора пізнім вечором і з'ясувала, що несанкціонованого втручання в роботу системи електронного декларування 19 серпня не було, а подача декларації Рябошапки Р.Г. до системи була здійснена за допомогою дійсного електронного цифрового підпису, що не належить члену НАЗК Руслану Рябошапці.

19 серпня два нардепи - І.Вінник і А.Геращенко - продемонстрували скрін-шот, на якому показали зареєстровану декларацію члена НАЗК Руслана Рябошапки, який вказав 25 млн доходів, однак, за їх даними, цю декларацію заповнював невідомий.

Згодом Р.Рябошапка оприлюднив номер ключа, яким підписали його сфальсифіковану декларацію.

У державному підприємстві «Українські спеціальні системи» 23 серпня відреагували на заяву Національного агентства України з питань запобігання корупції щодо підсумків роботи комісії з перевірки фактів заповнення електронної «декларації» особою, яка назвала себе Русланом Рябошапкою, знову зазначивши, що не причетне до цього «фейкового» підпису.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ