Ужгородські посадовці підробляли іноземні запрошення та не реєстрували їх до системи електронного документообігу міськради. Саме таким чином, впевнені в СБУ, чиновники змогли відпочити закордоном під час війни.

Служба безпеки України та Національна поліція здійснили серію обшуків у будівлі адміністрації Ужгородської міської ради. Правоохоронці перевіряли обставини виїзду місцевих депутатів за кордон.

Про це повідомляють на офіційному сайті СБУ.

За даними слідства, чиновники міськради подавали недостовірні дані у службових документах щодо відряджень за кордон.

Для отримання дозволу на виїзд за кордон посадовці використовували фіктивні запрошення від іноземних організацій.

Щоб приховати цю злочинну діяльність, вони не реєстрували відповідну «кореспонденцію», і підписані листи щодо закордонних відряджень не вводилися до системи електронного документообігу міськради.

За наявними відомостями, під час таких відряджень посадовці фактично відвідували іноземні країни для відпочинку в умовах воєнного конфлікту.

Для встановлення всіх обставин цього злочину та притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді до 9 років позбавлення волі, або обмеження права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводяться співробітниками СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

ІА "Вголос": НОВИНИ