Як повідомляє «Еспресо.TV», відео із заявою про це з’явилося на «YouTube» організації.

«Цією акцією ми демонструємо всім справжнім одеситам, що бандерівська охранка, що засіла в колишній будівлі КДБ СРСР, зовсім не така всесильна, якою намагається здаватися», – пояснює член організації мотиви теракту в ролику.

Він також уточнив, що загальна маса вибухового пристрою під СБУ становила 40 кг.

За його словами, об'єктом для теракту обрали адмінбудівлю СБУ через те, що її співробітники затримали низку осіб, «які не сприйняли Революцію гідності та боролися з її наслідками в різний спосіб». Він також повідомив, що метою вибуху є залякування співробітників СБУ, зокрема за те, що влітку було заявлено про ліквідацію так званого «Одеського підпілля».

Натомість пошкодження внаслідок вибуху житлових будинків, магазинів, офісів і будівлі міської лікарні «партизан» не коментує.

Раніше, в липні, організація «Одеське підпілля» взяла на себе відповідальність за вибух білборда в Одесі, на якому був заклик доносити на «побутових сепаратистів» у СБУ.

Як писав «Вголос», у неділю о 05:00 до міліції надійшло повідомлення про те, що в центральній частині Одеси пролунав вибух. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події встановлено, що вибух стався на перехресті вулиць Катерининської та Єврейської. В результаті вибуху було пошкоджено будівлю УСБУ в Одеській області.

Вибух кваліфікували як теракт та оголосили план «Перехоплення».

ІА "Вголос": НОВИНИ