[media=151605,151606,151607] 

Про це передає кореспондент «Вголосу».

Інформаційний директор Громадянської мережі ОПОРА у Львові Ірина Швець розповіла: «Сайт Lviv.Rada4you.org розробили представники ГО «Опора». Він спрямований на те, аби мешканці могли контролювати своїх обранців. Відтак тепер можемо відслідковувати роботу депутатів на місцевому рівні, – зазначила вона. – Загалом платформа має декілька цільових аудиторій: буде корисною також журналістам, інформаційним аналітикам і навіть самим депутатам. Тут зібрані результати усіх 3000 голосувань ЛМР».

Експерт Громадянської мережі ОПОРА, ініціатор створення громадської платформи для аналізу голосувань депутатів They Vote For You Юрій Ліcовський додав: «На цьому сайті можна знайти останні голосування депутатів ЛМР, зокрема простежити, наскільки ефективною під час сесій є робота конкретних депутатів, та чи підтримують вони ті рішення, які пообіцяли реалізувати виборцям, – зазначив він. – Також те, наскільки депутат є слухняним щодо відвідування сесії. Можна визначити і «друзів по голосуванню» та «бунтарство» депутатів проти своєї фракції, коли вони не голосують так, як і більшість їх колег».

За його словами, депутатів «сортуватимуть» за алфавітом, фракціями, округами, дотримання фракційної дисципліни та присутністю. Відтак обіцяють, що прогульників сесій ЛМР тепер визначити буде набагато легше.

До слова, проект, окрім Львова, презентували сьогодні ще у чотирьох містах України: Луцьку, Вінниці, Харкові та Миколаєві.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ