Правоохоронці повідомили підозру «смотрящому» в Дрогобицькій виправній колонії, який вимагав гроші з інших ув’язнених. Він та його довірена особа вимагали так звані «вхідні» з кожного засудженого, у випадку відмови погрожували фізичним покаранням.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що 33-річний засуджений до дев’яти років за розбій відбуває покарання в ДУ «Дрогобицька виправна колонія № 40».

«Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого «смотрящого» та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення «воровського общака», за розподіл якого відповідав кримінальник», – розповіли в Нацполі.

Правоохоронцям також вдалося встановити довірену особу. Це виявився засуджений до 20 років за вбивство чоловік.

Правоохоронці провели обшуки у Дрогобицькій колонії, вилучили в ув’язнених списки боржників, мобільні телефони та наркотики. Слідчі оголосили «смотрящому» про підозру за вимагання та встановлення злочинного впливу. Його довіреній особі також інкримінують вимагання. Максимальне покарання, яке загрожує чоловікам – 12 років ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ