Олександр Заліско та декілька його друзів, що були присутні на скандальній блогерській вечірці «голодна туса», висловили свої співчуття родині директора «Будинку вчених» Романа Славітича, який помер сьогодні прямо у стінах Львівської міської ради.

Про це передає «Вголос» з посиланням на соцмережі блогерів.

Олександр Заліско - організатор скандальної вечірки, яка «прогриміла» у львівському Будинку вчених на День пам'яті жертв Голодоморів та викликала шалену хвилю обурення в суспільстві, оприлюднив на своїй сторінці в Інстаграм відеозаписи з співчуттями родині директора Будинку вчених Романа Славітича.

Він сказав, що шкодує про те, що трапилось і підкреслив, що смерть чоловіка спричинив булінг та цькування з боку суспільства.  

«Роман Славітич не витримав тиску, який був на нього останні дні. І зараз я прошу усіх, хто дивиться це відео: зверніть увагу на людей, подумайте про людей які, стосуються цієї події. Прямо чи опосередковано. Чи гості, які були в мене на вечірці, чи це люди, які читають новини.  Я сприймаю це оособисто як персональний урок і я вже несу відповідальність, персональну. І я ще раз прошу вибачення за свої необдумані вчинки», - сказав блогер, що втрапив у скандал. 

 

Згодом Олександр Заліско опублікував ще одне емоційне відео, де він плаче. 

«Люди, хіба ви не розумієте, що це погано? Чому ви робите з мене винного за все на світі? Я не є причина Голодомору. І я не є причина смерті диретора Будинку вчених. Мої друзі тут ні при чому. Чому ви пишете мені мільйон коментарів, щоб я помер? Вам це підходить? Ми вертаємось в середньовіччя? Може ви хочете мене спалити? Що ви хочете ще від мене ? Я дуже співчуваю родині загиблого, це точно те, чого я не хотів», - зазначив він. 

Також свої співчуття у інстаграм-сторіс висловила блогерська пара Олександра Куровського та Наталі Литвин. 

Зокрема, Наталі Литвин виклала історію зі свічкою та написала, що до смерті директора Будинку вчених призвело бажання «помсти» та булінг з боку людей. 

 

Нагадаємо, сьогодні, 3 грудня, у Львівській мерії на прийомі у першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер 75-річний директор львівського Будинку вчених Роман Славітич. Подробиці про його смерть читайте у матеріалі  ІА «Вголос». 

Як повідомляв «Вголос» раніше, у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Подія відбулася у львівському Будинку вчених, який належить обласній федерації Профспілок. Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

ІА "Вголос": НОВИНИ