Цьогорічну новорічну ялинку, яка стане головною окрасою свят у Львові, привезуть з села Оброшине Львівської області.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Висота ялинки – 17 метрів. І Львову її подарував мешканець Оброшине Василь Козленко.

Привезуть та почнуть встановлювати ялинку 13 грудня на площі перед Львівським театром опери й балету заплановане 13 грудня.

Офіційне відкриття міської ялинки, як вже повідомляв «Вголос», відбудеться 17 грудня.

Також, цього року розроблено нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів. Її створили художники Роман Зілінко та Ольга Кравченко.

«Ромб віддавна символізував у традиційних українських орнаментах життя та рід, тому композиційно він буде присутній у орнаментах ялинки, ілюмінаціях вулиць, фотозонах тощо». – вважають митці.

Окрім того, управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської МТГ.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», цього року на святкову новорічно-різдвяну ілюмінацію з бюджету міста виділяють три мільйони гривень.

А ось живі ялинки продаватимуть на 16 локаціях у Львові. Хоча лісівники журяться, що львів’яни вже менше купують хвойних для різдвяно-новорічних свят. Тому вони пропонують купувати ялинки у горщиках. 

ІА "Вголос": НОВИНИ