Жінці відмовили у задоволенні позову. Питання про припинення такого зобов'язання вирішенню також не підлягає

Жінка після викрадення телефону звернулася до Київстару. Їй вказали, що за її номером здійснили заміну SІМ-карти. Крім того, на неї взяли кредит на суму 3 тисячі гривень. Вона вимагає суд визнати недійним кредитний договір. 

Про це йдеться у рішенні  Довгинцівського районного суду Кривого Рогу. 2 вересня 2020 року у жінки викрали телефон. Вона звернулася до поліції з заявою про кримінальне правопорушення, де розпочали досудове розслідування провадження. Громадянка вирішила дізнатись у Київстар, коли здійснили заміну SІМ-карти за номером. У відповіді на запит вказувалось, що остання заміна SІМ-карти за її абонентським номером відбувалася 2 вересня 2020 року о 17:55.

Жінка поновила SІМ-карту та усі свої дані в іншому телефоні, зайшовши до своєї електронної пошти, з'ясувала, що на неї взяли кредит у фінансовій установі на суму 3 тисячі гривень. В даному договорі для зарахування коштів не була вказана її банківська карта. 

ПрАТ «Київстар» надано видрук витрат за номером жінки, з якого явно видно, що дзвінки з її номера здійснювалися та приймалися вже після того, як телефон викрали. Більша частина вихідних дзвінків здійснена на стаціонарні номери з міжміським кодом Києва.

Жінці відмовили у задоволенні позову. Спірний кредитний договір від 2 вересня 2020 року нею не підписувався, тобто є неукладеним, у зв'язку з чим вимога про визнання його недійсним, як і похідна вимога про зобов'язання фінустанову вилучити з кредитної історії її дані, які розміщені на сайті ТОВ «Українське бюро кредитних історій», є неефективним способом захисту порушеного права.

"Отже, спірний договір слід вважати неукладеним. За таких обставин, спосіб захисту порушеного права обраний позивачкою (визнання правочину недійсним відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 16 ЦК України) не може бути застосовано до правочину, який фактично не відбувся. Питання про припинення такого зобов'язання вирішенню також не підлягає", - додали у суді. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ