Чиновник організував відчуження державної земельної ділянки та «віддав» її на будівництво багатоповерхівки місцевому підприємцю.

Про це повідомили на сайті ДБР.

Відомо, що чиновник організував виведення земельної ділянки, що була в оперативному користуванні пожежної частини та мала статус «державної землі», в комунальну власність.

Надалі він уклав інвестиційну угоду з місцевим забудовником про зведення 10 поверхового житлового будинку із 2 наземними паркінгами.

Оборудка була реалізована в обхід процедури, передбаченої Земельним Кодексом України, та без відповідного погодження Кабінетом Міністрів України.

У 2023 році чиновник та інші службові особи Головного управління ДСНС України в Київській області отримали від забудовника 19 квартир, які розподілили між собою поза чергою.

Розподіл житла проведено виключно в інтересах зловмисників і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників.

Високопосадовця ДСНС обвинувачують в перевищенні влади та службових повноважень. Передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

ІА "Вголос": НОВИНИ