У вівторок, 30 квітня, оперативники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції затримали чоловіка, причетного до переправлення ухилянтів за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

До функціонування злочинної схеми перетину кордону чоловіками призовного віку причетні мешканці Львова. Вони за грошову винагороду «організовували» підстави для виїзду за кордон. Бажаючих оформлювали як других водіїв до підприємств, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення. Надалі відомості вносили до інформаційної бази. Вартість такої послуги становила 7000 доларів з людини.
 
"30 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Львівській області викрили одного з фігурантів під час отримання коштів. Він затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.
 
Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і з правом внесення понад 242 000 гривень застави. Проводяться заходи для оголошення підозри другому учаснику злочинної схеми. 

ІА "Вголос": НОВИНИ