За результатами соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), опублікованого 21 жовтня, розклад політичних сил на електоральному полі суттєво змінився. Зокрема вперше президентська партія «Слуга Народу» втратила місце фаворита, а до прохідного бар'єру впритул наблизився ряд партій різного спрямування, зокрема й націоналісти з ВО «Свобода».

Результати телефонного опитування КМІС оприлюднив на своєму офіційному сайті. 

Зведена таблиця результатів дослідження КМІС

У порівнянні з результатами на попередніх парламентських виборах у 2019-у році, політична сила націоналістів мала б реальний шанс потрапити до парламенту, як би вибори відбулись цієї осені. Зауважимо, що ВО «Свобода» була представлена у Верховній Раді в один з вирішальних періодів новітньої української історії період між 2012-м та 2014-м роками включно. 

Саме віцеспікер ВРУ Руслан  Кошулинський був тією людиною, яка упродовж кількох днів одноосібно керувала Україною після втечі Віктора Януковича, який є фігурантом справ про корупцію та державну зраду. 

Зауважимо, що таким чином з політичних партій, представлених станом на зараз у Львівській міській Раді, лише «Європейська Солідарність» та «Свобода» мають шанси на представництво у парламенті. Фракція «Варта» не була включена в опитувальник, водночас партія «Голос», яка два роки тому здобула високий рівень підтримки у Львові на парламентських виборах, зараз набирає до 2% підтримки виборців.

Політична партія «Самопоміч», яка була третьою за розміром у Верховній Раді попереднього скликання (між 2014 та 2019 роками), зараз не набирає навіть 1% підтримки виборців, як свідчать дані КМІС. 

Нагадаємо, як писав «Вголос», згідно з рейтингами КМІСу «Європейська солідарність» уперше обігнала «Слуг Народу» за рівнем підтримки українців. 

ІА "Вголос": НОВИНИ