У вересні пільговий проїзд у громадському транспорті Львова буде можливим тільки за наявності електронної картки Леокарт.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності повідомив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

За його словами, зараз уже завершується один з етапів впровадження електронного квитка у Львові, який передбачає видачу електронної картки для проїзду у громадському транспорті міста особам, які мають право пільгового проїзду.

Цікаво, що пільговиків, які мають право безоплатного проїзду у міських маршрутках та електротранспорті, виявилося вдвічі менше, ніж про це заявляли перевізники, коли кожного разу, вимагаючи підвищити тарифи на проїзд, скаржилися, що їх недофінансовують з міської скарбниці.

Так, наразі вже видали 125 тисяч пільгових карток. Ще понад 5 тисяч вже виготовили, але не можуть знайти власників. Тоді як перевізники увесь час оприлюднювали цифру у, щонайменше, 300 тисяч пільговиків.

Також, за словами Ореста Олеськіва, право на безоплатний проїзд у Львові мають пільговики, які вимушено переїхали сюди з тимчасово окупованих міст чи міст, де ведуться бої. Проте їм за виготовлення картки доведеться сплатити 60 гривень.

Водночас він не повідомив яка кількість вимушених переселенців звернулися за електронною карткою і чи зверталися взагалі.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», з початком повномасштабного вторгнення чиновники міськради перестали приходити на засідання депутатських комісій та надавати інформацію депутатам. А виконком Львівської міськради незаконно перебрав на себе повноваження міського голови та депутатського корпусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ