Харківський міський голова Ігор Терехов просить жителів міста не панікувати на тлі інформації про можливу окупацію Росією Харкова.

Про це повідомляє «Суспільне»

«Хочу заспокоїти харків'ян, сказати, що поки я Харківський міський голова ми нікому не дамо захопити Харків — ніякій Росії. Тому у Харкові все буде спокійно, чітко, нічого тут не буде. Ми докладаємо всіх зусиль, і Харків залишиться спокійним містом, нехай росіяни не розтуляють рота», — сказав Терехов.

На питання, які саме заходи проводить міська влада для забезпечення безпеки в умовах можливої загрози, Терехов відповів: «Ми робимо все чітко, є чітка дорожня карта. Я дуже хочу, щоб не було жодної агонії, істерики. Харків залишається спокійним, толерантним, мирним українським містом. Не буде ніякої війни».

Що цьому передувало?

В інтерв'ю The Washington Post президент України Володимир Зеленський заявив, що початок повномасштабної війни з Росією може бути пов'язаним зі спробою країни-агресора окупувати Харків.

"Реально скажу, якщо Росія вирішить посилити їхню ескалацію, звичайно, вона збирається це робити на тих територіях, де історично є люди, які раніше мали родинні зв’язки з Росією. Харків, який перебуває під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: скажуть, що захищають російськомовне населення", - заявив президент в інтерв'ю американським журналістам. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», з жовтня 2021-го року Росія стягує війська до кордону з Україною. Станом на сьогодні неподалік державного кордону розташовано понад 100 тисяч ворожих солдат. Як писав «Вголос», міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила Росію, що вторгнення до України може призвести до великих втрат, та порівняла такий крок із радянською інтервенцією в Афганістан.

ІА "Вголос": НОВИНИ