Apple Watch Series 9 замінили торішню модель Series 8, які встигли стати одними з улюблених розумних годинників і фітнес-трекерів.

Зовні Apple Watch 9 практично не змінилися. Модель випускається з тими ж двома розмірами дисплея (41 і 45 мм) і має всі функції, властиві Series 8. Годинник доступний у п'яти кольорах, новим доповненням є рожевий.

Що цікавого пропонують Apple Watch Series 9

Як і його попередники, Apple Watch 9 дуже прості у використанні. Макет, налаштування та інтерфейс дуже знайомі та інтуїтивно зрозумілі для будь-якого користувача iPhone. Постійно увімкнений дисплей і вузька рамка дозволяють легко читати інформацію та прогортати повідомлення навіть під час бігу або в рукавичках. Годинник легко синхронізується з програмами Apple «Здоров'я» та «Фітнес», надаючи корисні дані, які дозволяють краще інформувати себе про тренування та якість сну.

Найбільші зміни є внутрішніми. Series 9 оснащені чіпом S9 SiP, який має на 60% більше транзисторів, ніж S8 чіп, що забезпечує вищу загальну продуктивність. Усередині знаходиться новий нейтральний двигун, який дозволяє використовувати нові жести та прискорює завдання машинного навчання, такі як Siri.

Double Tap

Один із цих нових жестів називається Double Tap. Піднявши зап'ястя, ви можете відповідати на дзвінки, відкривати вхідне повідомлення, відтворювати музику та призупиняти її, зупиняти таймери та виконувати інші дії, двічі звівши вказівний та великий палець разом. Double Tap неймовірно корисний для запуску та зупинки тренувань без необхідності натискати будь-що на екрані годинника. Але цей жест можна використовувати лише на моделях Apple Watch Series 9 та Ultra 2.

Функціональна Siri

Завдяки новим внутрішнім компонентам Siri стала більш функціональною. Series 9 обробляє довгі голосові повідомлення на 2-3 секунди швидше, ніж, наприклад, Apple Watch SE. Siri також на 25% точніше у диктуванні. Відправляючи своєму візаві різні довгі, буркотливі або співучі тексти, ви будете вражені покращеною точністю приблизно на 25% порівняно зі старою моделлю годинника, такою як SE.

Точний пошук з iPhone 15

Series 9 може використовувати функцію Precision Finding від Apple, щоб вказати вам точний напрямок iPhone 15, аналогічно використанню iPhone для відстеження AirTag. Для людини, яка постійно забуває свій телефон удома, ця функція значно заощадить час.

Точний пошук працює тільки в тому випадку, якщо у вас є iPhone 15 в парі з Apple Watch Series 9 або Ultra 2 — усі ці пристрої оснащені внутрішнім широким смуговим внутрішнім чіпом Apple другого покоління.

WatchOS 10

Apple випустила величезне оновлення програмного забезпечення watchOS 10, коли Series 9 з'явилися у продажу. Це комплексне оновлення не стосується лише Series 9, але воно зробило годинник більш приємним у використанні в порівнянні з попередніми версіями програмного забезпечення.

Зміни включають новий скін для деяких знайомих додатків, таких як погода, велосипедні тренування, що створюють псевдовелосипедний комп'ютер на вашому iPhone, додаток компаса, що показує тривимірні види висот і інформацію про маршрути, можливість завантажувати карти Apple для автономного використання та багато іншого.

Що може не сподобатися в Apple Watch Series 9

У стандартній комплектації Apple Watch завжди були розумними, повідомляючи про все — від текстових повідомлень у групах до нагадувань про необхідність встати з ліжка. Якщо ви не свідомо налаштовуєте налаштування, Apple Watch можуть швидко стати надто корисними: екран постійно намагатиметься переконатися, що ви в курсі всіх своїх справ. Це характерно не тільки для Apple Watch, і це питання легко вирішити, зайшовши в меню налаштувань і налаштувавши сповіщення (і все інше) на свій смак.

Якщо у вас є одна з моделей Apple Watch останніх кількох років і ваш годинник працює відмінно, вам не обов'язково купувати Series 9. Однак, якщо ви використовуєте Series 6 або більш ранню версію і носите Apple Watch щодня, ви побачите безліч переваг від оновлення.

ІА "Вголос": НОВИНИ