Напередодні в окремих телеграм-каналах з'явилася інформація щодо можливих незаконних дій представників територіальних центрів комплектування (ТЦК) в Одесі під час проведення заходів оповіщення.

Зазначається, що громадянин, який присутній на відео, вже був в одному з РТЦК та СП міста Одеси,  звідки втік під час проходження медичного огляду.

«Даного громадянина було виявлено військовослужбовцями РТЦК і було викликано поліцію для затримання та доставки в РТЦК для подальшого проходження ВЛК. Проте, громадянин почав ображати військових та застосовувати фізичну силу до військовослужбовців ТЦК. На превеликий жаль, відео, яке опубліковано в телеграм каналах показує лише те, що вигідно для російської пропаганди, і не демонструє поведінки громадянина, та не дає аудиторії  повної картини про причини конфліктної ситуації», - йдеться в повідомленні.

Також нагадуємо про ухилення від призову за мобілізацією та будь яке перешкоджання роботі військовослужбовців РТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років. 

ІА "Вголос": НОВИНИ