У «доковідні» часи жінки зустрічалися із проблемою надмірного випадіння фарбованого волосся тільки, якщо використовували небезпечні хімікати та неправильно визначали їх пропорції. Наразі ж про те, що на гребінці після зачісування залишається багато волосків, заявляють навіть ті споживачі, які завжди обирають безаміачні крем-фарби, тому що вірус значно похитнув стан здоров’я багатьох людей. Розповідаємо, як відновити шевелюру після хвороби на COVID-19.

Припинити випадання волосся: обираємо вітаміни, олійні комплекси з мінералами

Складні випадки, коли спостерігається значне випадання брів та вій, волосся, потребують очної уваги спеціалістів – терапевта, трихолога. Тому що такі стани потрібно вивчати та призначати лікування тільки після проведення купи аналізів на гормони, залізо, вітамін D та ін. Якщо проблема з’явилася після хвороби на ковід-19, то покращити стан волосся можна за рахунок спеціальних вітамінів, які ефективно відновлюють волоски, добре зволожують їх та живлять.

Що обрати:

  • Ellips Hair Vitamin Hair Treatment With Jojoba Oil – масло в капсулах, які потрібно розрізати, а їх вміст наносити на вологі локони, не змиваючи потім;
  • Bali Secret Hair Vitamin – капсули із маслами авокадо, макадамії проти випадіння та від посічення інтенсивно зволожують волоски, роблять їх еластичними, міцними, слухняними, містять вітаміни А, С, Е, proVit B5;
  • Comex Ayurverdic Natural Oil – мікс з корисних олій, що живлять та зволожують шкіру голови, зупиняють  випадіння, зміцнюють корені.

Крім косметичних засобів, відновити шевелюру можуть допомогти такі харчові добавки, як Solgar «Шкіра, волосся, нігті», Swiss Energy Hair, Nail & Skin – комплекс від швейцарського бренду, Phyto Phytophanere Hair And Nails Dietary Supplement – французькі вітаміни проти випадіння волосся та ламкості нігтьових пластин.

Поради  щодо правильного фарбування для збільшення інтервалу між процедурами

Користуйтеся безпечними засобами фарбування шевелюри. Дуже важливо, щоб фарба для волосся не містила аміаку, який призводить до надмірної сухості та ламкості локонів, проникає і вглиб дерми, завдаючи шкоди зсередини. В інтернет-магазині МЕЙКАП великий вибір безпечних фарб з ефективною формулою, що дозволяє проводити процедуру відновлення кольору не дуже часто.

Чим більшим буде інтервал між фарбуванням, тим краще для шевелюри, адже вона не буде піддаватися зовнішньому впливу. Пропонуємо поради від топових колористів. Це допоможе уповільнити вимивання, вигорання фарби:

  • проводити фарбування на наступний день після миття голови – кольорові молекули найкраще прикріплюються до фолікулів, коли в них вже є дрібні частинки натурального жиру, за які можна триматися;
  • обирати комбіноване фарбування, щоб відростання коренів не було дуже помітним;
  • використовувати набори для захисту кольору, такі, як L'Oreal Professionnel Serie Expert Vitamino Color (продукти розроблені на основі молекули Incell, що дає локонам життєві сили, а водовідштовхувальна захисна система Hydro Resist протистоїть вимиванню кольорових пігментів).

Якщо грамотно спланувати комплекс процедур для відновлення волосся, на помітний результат довго чекати не прийдеться. Бажаємо здоров’я та краси! 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ