Експрезидент-утікач Віктор Янукович подав свій позов проти Верховної Ради не у той суд, що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову.

Про це у понеділок, 6 грудня, повідомила представниця парламенту у Конституційному суді Ольга Совгиря у своєму Telegram-каналі.

«В Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В. Януковича до Верховної Ради України (справа 640/34786/21)», – повідомила вона.

При цьому Совгиря наголосила, що справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради підсудні Верховному суду як суду першої інстанції, а не Окружному адмінсуду Києва.

«У цьому позові заявлено позовні вимоги про «визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення», що, за словами Совгирі, може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог.

Раніше «Вголос» повідомляв, що досудове розслідування у справі проти експрезидента Януковича та низки високопосадовців щодо організації силової протидії мітингувальникам у центрі столиці завершилось. Згодом обвинувальний акт скерують до суду.

Також Янукович домігся розгляду скарги проти України у ЄСПЛ.

Також ми писали, що експрезидент України Віктор Янукович, який після втечі з України переховується у Росії, звернувся до українців з нагоди восьмої річниці Майдану. Він порушив тему війни на Донбасі, енергетичної кризи в країні, а також розкритикував дії влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ